Islam House

Thursday, January 31, 2013

Postul in ziua de 15 sha`ban


Stiinta ahadith-urilor  spune ca nu exista nici o relatare  autentica atribuita Profetului (pacea si binecuvantarea fie asupra lui) care  sa distinga prin ceva deosebit data de 15 a lui Sha'aban ca zi de post. Trimiterile pe care le avem sunt problematice in lantul de transmitere, si sunt catalogate unele slabe si false.

Ahadith-urile non-autentice au facut atat de multi oameni  de astazi sa aibe impresia ca a posti pentru a 15-a zi  a lunii Sha'aban este ceva special. Dar aceasta nu este nimic mai mult sau mai putin decat o inovatie "» (Bidah).

Deci, este interzis in conformitate cu consensul  cercetatorilor a distinge aceasta zi in mod deosebit  a o onora si a face rugaciuni si post voluntar.

Savantii spun ca cineva care obiceiul de a face rugaciuni de voluntariat in cursul lunii in general,sa nu evidentieze ziua de 15 a lunii, si sa faca postul  voluntar, fara nici o intentie de a onora acea zi ; atunci este permis in temeiul actelor voluntare pe care le poate face oricand o persoana in conformitate cu Sounna Profetului (pacea si binecuvantarea fie asupra lui).

No comments:

Post a Comment