Islam House

Thursday, January 31, 2013

Puterea cuvintelor bune



Un grup de broaște a plecat în călătorie prin pădure, iar două dintre ele au căzut într-o groapă adâncă.
 Toate celelalte s-au adunat în jurul gropii unde erau broaștele . Când au văzut cât de adâncă era groapa, l-eu spus broaștelor nefericite ,că ele n-ar ieși. Cele două broaște au ignorat comentariile și am încercat să sară afară din groapă.
 Alte broaște au continuat să le spună să se oprească, pentru că erau ca și moarte. În cele din urmă, una dintre broaștele a luat aminte la ceea ce spuneau celelalte broaște și pur și simplu a cedat. Ea a căzut jos și a murit.
 Broasca cealaltă a continuat să sară cât de tare a putut. Încă o dată, mulțimea de broaște a strigat la ea pentru a opri durerea și suferința și chiar moartea. A sărit chiar mai sus și în cele din urmă a ieșit afară. Când a ieșit, celelalte broaște au  întrebat-o, "Cum de ai insistat în continuare cu săriturile?. Nu ne-ai auzit? "
 Broasca a explicat că era surdă. Ea a crezut că mulțimea a încurajat-o tot timpul.
 Această poveste servește două lecții:
 1. Există putere de viată și de moarte în cuvinte. Un cuvânt de încurajare pentru cineva care este jos îl poate ridica și ajuta să creadă în a doua zi.
 2. Un cuvânt distructiv pentru cineva care este jos poate fi ceea ce este nevoie ca să-l omoare. Fiți atenți la ceea ce spuneți. „Vorbiți cu puterea vieții” pentru cei care trec prin calea voastră.
 Puterea cuvintelor .... este uneori greu de ințeles că un cuvânt de încurajare poate deschide  astfel un drum lung. Oricine poate spune  cuvinte care tind să îngenuncheze un alt spirit, făcându-l să-și continue momentele dificile.
 Specială este persoana care va lua din  timpul său pentru a încuraja o alta.

No comments:

Post a Comment