Islam House

Thursday, January 31, 2013

Sinuciderea în Islam


“Si  nu va ucideti voi insiva !Allah este indurator cu voi!”(an`nisa :29)
Ceea ce Coranul ne invata-sa nu ucidem,este valabil si in cazul sinuciderii.Cu ce drept ucizi ceva ce nu-ti apartine ?Viata ta nu este proprietatea ta ,si nu tu ai creat sufletul care locuieste in corpul tau .
Si corpul?Ai fost tu in stare a crea macar o celula din cele care-l compun?Acel conglomerat celular aproape nu-l cunosti pe deplin si totusi ti-a fost dat si trebuie sa ai grija de sufletul ce salasluieste in el.

Invatatura islamica da omului echilibru si tarie in  infruntarea cu nenorocirile vietii .Solutia unei probleme nu sta in a fugi,caci nu este chip sa fugi.Si mai trist este sa incerci sa pui capat unei probleme prin a renunta la viata ,aruncandu-ti la gunoi propriul corp.

Dar credinciosul a fost creat pentru a infrunta greutatile prin credinta ,iar credinta este stalpul de sprijin impotriva furtunelor .Nu exista antidot mai puternic decat credinta.

Trimisul Lui Allah (saws) - l-a avertizat pe acela care ar cuteza la această crimă oribilă - crima sinuciderii - cu lipsirea de îndurarea lui Allah în Rai şi cu mânia care i se va cuveni din partea lui Allah în Iad.
Profetul - Pacea asupra lui! - a zis: "Printre cei de dinaintea voastră s-a aflat un bărbat rănit pe care l-a cuprins teama şi a luat un cuţit şi şi- a făcut o incizie la mână şi sângele nu s-a mai oprit până ce a murit. Şi Allah a grăit atunci: Robul Meu s-a grăbit şi şi-a luat sufletul înainte de a i-l lua Eu. l-am oprit lui intrarea în Rai".

Dacă acestuia i s-a interzis intrarea în Rai din pricina unei răni a cărei durere îi devenise insuportabilă şi şi-a luat sufletul, atunci cum stau lucrurile cu acela care îşi ia zilele din pricina unei afaceri în care a pierdut mai puţin sau mai mult sau din cauza unui examen la care nu a reuşit sau a unei fete care l-a respins?!
Cei slabi să asculte acestă ameninţare cu care a venit acest hadis, tunând şi fulgerând: "Acela care s-a aruncat de pe o stâncă şi a murit se va afla în focul Gheenei, în care va rămâne veşnic; acela care a sorbit o otravă şi şi-a luat zilele va sta cu otrava aceea şi va sorbi din ea în focul Gheenei în vecii vecilor; acela care-şi va lua zilele cu un cuţit va rămâne cu cuţitul acela în mână în focul Gheenei şi se va lovi cu el în neştire în vecii vecilor".
Sinuciderea este intr-adevar o problema a acestor timpuri.De aceea trebuie tras un semnal de alarma in special parintilor:parinti,nu uitati sa nu va lasati copii singuri.Invatati-i sa aibe credinta ,caci prin credinta vor avea echilibru.

No comments:

Post a Comment