Islam House

Sunday, April 14, 2013

Metoda Islamică de sacrificare a animalelor pare a fi nemiloasă



Întrebare:
            De ce musulmanii sacrifică animalele fără milă chinuindu-le și ucigându-le încet și dureros?
              
Răspuns:
            Metoda Islamică de tăiere a animalelor cunoscută și sub termenul de «zabiha» a constituit obiectul multor critici din partea multor oameni.  Poate cineva să ia în vedere următoarele date care dovedesc că metoda «zabiha» nu este doar umană, ci și știinţific mai bună:

1. Metoda Islamică de tăiere a animalelor
            «Zakkaytum» este un verb care provine din rădăcina cuvantului «zakkah» (a purifica). Infinitivul lui este «tazkiyah» care înseamnă curăţire. Modul Islamic de tăiere a unui animal necesită să fie întrunite condiţiile de mai jos:
a.       Animalele trebuie să fie înjunghiate cu un obiect ascuţit (cuţit).
            Animalul trebuie să fie înjunghiat cu un obiect ascuţit (cuţit) și într-un mod rapid astfel încât să micșoreze durerea înjunghierii.
b.      Tăiem laringele, traheea și vasele de sănge ale gâtului.
«Zabiha» este cuvântul arab care înseamnă «înjunghiat». Înjunghierea  se face prin tăierea laringelui, a traheei și a vaselor de sânge ale gâtului provocând în acest mod moartea animalului fără a fi tăiată măduva spinării.
c. Sângele trebuie să se scurgă
Sângele trebuie să se scurgă în totalitate înainte de tăierea capului. Scopul este să fie scursă cea mai mare parte a sângelui care favorizează dezvoltarea microorganismelor. Măduva spinării nu trebuie să fie tăiată pentru că va influienţa nervii inimii în timpul procesului, provocând stop cardiac și coagularea sângelui în vasele de sânge.
            2. Sângele favorizează dezvoltarea microbilor și bacteriilor        
Sângele favorizează dezvoltarea microbilor, a bacteriilor, a toxinelor și altele. Așadar metoda de tăiere musulmană este mai igienică pentru că elimină un mare procent de microbi, bacterii, toxine și altele conţinute de sânge și care reprezintă cauza multor boli.

3. Carnea se păstrează proaspătă o mai mare perioadă de timp
            Carnea animalelor înjunghiate după metoda Islamică se păstrează proaspătă pe o perioadă de timp mai mare în comparaţie cu alte metode de tăiere deoarece sângele a ieșit în întregime din carne.

4. Animalele nu simt durere
           Tăierea rapidă a vaselor de sânge ale gâtului întrerupe circulaţia sângelui și irigarea cu sânge a acelei părţi din creier responsabilă cu simţul durerii, prin urmare animalele nu simt durere. În timp ce mor, animalele se zbat se aruncă și dau din picioare nu din cauza durerii, ci datorită spasmelor și relaxării mușchilor, ca și a pierderii sângelui. 

No comments:

Post a Comment