Întrebare:
De ce musulmanii sacrifică
animalele fără milă chinuindu-le și ucigându-le încet și dureros?
Răspuns:
Metoda Islamică de tăiere a
animalelor cunoscută și sub termenul de «zabiha» a
constituit obiectul multor critici din partea multor oameni. Poate cineva să ia în vedere următoarele date
care dovedesc că metoda «zabiha» nu este doar umană, ci și știinţific mai bună:
1. Metoda Islamică de tăiere a animalelor
«Zakkaytum» este un verb care provine
din rădăcina cuvantului «zakkah» (a purifica). Infinitivul lui este «tazkiyah»
care înseamnă curăţire. Modul Islamic de tăiere a unui animal necesită să fie întrunite
condiţiile de mai jos:
a.
Animalele trebuie să fie înjunghiate cu un
obiect ascuţit (cuţit).
Animalul
trebuie să fie înjunghiat cu un obiect ascuţit (cuţit) și într-un mod rapid
astfel încât să micșoreze durerea înjunghierii.
b.
Tăiem laringele, traheea și vasele de sănge ale
gâtului.
«Zabiha» este cuvântul arab care înseamnă «înjunghiat». Înjunghierea se face prin tăierea laringelui, a traheei și a vaselor de sânge ale
gâtului provocând în acest mod moartea animalului fără a fi tăiată măduva
spinării.
c. Sângele trebuie să se scurgă
Sângele trebuie să se scurgă în totalitate înainte de tăierea capului.
Scopul este să fie scursă cea mai mare parte a sângelui care favorizează
dezvoltarea microorganismelor. Măduva spinării nu trebuie să fie tăiată pentru
că va influienţa nervii inimii în timpul procesului, provocând stop cardiac și coagularea sângelui în
vasele de sânge.
2. Sângele
favorizează dezvoltarea microbilor și
bacteriilor
Sângele favorizează dezvoltarea microbilor, a bacteriilor, a toxinelor și altele. Așadar metoda de tăiere
musulmană este mai igienică pentru că elimină un mare procent de microbi,
bacterii, toxine și altele conţinute de sânge și care reprezintă cauza multor boli.
3. Carnea se
păstrează proaspătă o mai mare perioadă de timp
Carnea animalelor înjunghiate după
metoda Islamică se păstrează proaspătă pe o perioadă de timp mai mare în
comparaţie cu alte metode de tăiere deoarece sângele a ieșit în întregime din
carne.
4. Animalele nu simt durere
Tăierea rapidă a vaselor de sânge
ale gâtului întrerupe circulaţia sângelui și irigarea cu sânge a
acelei părţi din creier responsabilă cu simţul durerii, prin urmare animalele
nu simt durere. În timp ce mor, animalele se zbat se aruncă și dau din picioare nu
din cauza durerii, ci datorită spasmelor și relaxării mușchilor, ca și a pierderii sângelui.
No comments:
Post a Comment