Islam House

Wednesday, October 2, 2013

Morcovul

Un morcov feliat arata că ochiul uman: pupila, irisul si liniile radiale arată exact că la ochiul uman ... și DA știință arată acum că morcovii măresc considerabil fluxul de sânge și ajută la buna funcționare a ochiului.

Morcovii au un conţinut nutritiv complex, astfel că asigură organismului nostru necesarul de enzime, vitamine şi minerale. La fiecare 100 grame de morcov consumat, primim 7, 6 grame de carbohidraţi, 0,6 grame de proteine, 0,3 grame de grăsime, 30 miligrame de calciu şi 0,6 miligrame de fier. Morcovii sunt şi o sursă importantă de fibre, vitamina B1, B2, B6, vitamina C, vitamina K, biotină, potasiu şi tiamină. Morcovii ne asigură şi cea mai mare cantitate de beta-caroten dintre legumele pe care trebuie să le consumăm zilnic. Beta-carotenul este un pigment galben-portocaliu, găsit în toate plantele verzi, însă în cantităţi mai mari în morcovi, spanac şi pepene galben.

Morcovii sunt bogați în betacaroten, un puternic antioxidant care reduce riscul de degenerescență maculară și de cataractă. Morcovul poate fi mâncat crud, în salată sau în mâncare gătită. Sucul de la unul, doi morcovi poate fi amestecat cu sucul de la un măr ori sfecla roșie și iese un mix delicios și, mai ales, sănătos fiind puternic vitaminizat.

No comments:

Post a Comment