Islam House

Thursday, January 31, 2013

Condițiile în care POCĂINȚA este acceptă


Assalam aleykom wa rahmatullah wa barakatuh.

Atotputernicul Allah acceptă pocăința de la cineva care într-adevăr,este conștient și sincer regretă eroarea și păcatul. Pocăința pentru a fi acceptată trebuie să fie însoțită de 5 caracteristici:
1) Sinceritatea față de Allah. Omul trebuie să fie onest și pocăința sa nu este din motive demonstrative în scopuri lumeşti (bani, statut social, etc)
2) Să îi pară rău şi să regrete pentruși greșeala sau păcatul pe care l-a săvârşit, pentru că regretul și remușcarea pentru greșeală sau păcat este dovada unei pocăințe adevărate și sincere.
3) Pentru a se termina păcatul în mod direct mai ales dacă a fost lezat prin prin păcat un semen, atunci ar trebui să se acorde drepturi, despăgubiri acestuia.
4) Să se angajeze și să promită că nu se întoarce la păcat, în viitor.
5) Să ceară iertare  înainte de a părăsi această viață
Coranul spune:                                 
Spune: “O, voi robii Mei, care aţi întrecut mãsura în defavoarea voastrã, nu deznãdãjduiţi în privinţa îndurãrii lui Allah!" Allah iartã toate pãcatele. El este Iertãtor, Îndurãtor [Al-Ghafur, Ar-Rahim]."(Coran 39:53).
De asemenea:
 Şi pe cei care, dacã au sãvârşit o faptã josnicã sau au fost nedrepţi cu propriile lor suflete, îşi aduc aminte de [mãreţia lui] Allah şi cer iertare pentru pãcatele lor - Şi cine poate ierta pãcatele decât Allah?! - şi care nu persistã cu bunã ştiinţã în ceea ce sãvârşesc.
 Rãsplata acestora va fi iertarea Domnului lor şi Grãdini pe sub care curg pâraie şi în ele vor avea sãlaş veşnic. Şi ce minunatã rãsplatã pentru cei care fac bine! (Coran 3:135-136)

No comments:

Post a Comment