Islam House

Sunday, April 14, 2013

Carnea de porc este interzisă



 Întrebare:
De ce este interzis în Islam consumul cărnii de porc?
     
Răspuns:
            Este foarte cunoscut faptul că în Islam este interzis consumul cărnii de porc. Punctele ce urmează explică diferitele aspecte ale acestei interziceri.

1.Carnea de porc este interzisă în Coranul cel Glorios
Coranul cel Nobil interzice consumul cărnii de porc în cel puţin patru puncte diferite.
Este interzisă în următoarele locuri din Coranul cel Sfânt:  2:173, 5:3, 6:145 și 16:115:
„Vă sunt oprite mortăciunea, sângele [scurs], carnea de porc, animalele cele asupra cărora a fost pomenit numele altcuiva decât al lui Allah [la junghierea lor]...” [Coran,  5:3]
            Versetele de mai sus din Coran sunt suficiente unui musulman pentru a onora interzicerea consumului cărnii de porc.

2.Carnea de porc este interzisă în Biblie
            Creștinismul ar putea să convingă prin scrierile sale bisericești. Biblia interzice consumul cărnii de porc în capitolul Exodul:
            „7.Porcul are copita despicată şi despărţită în două, dar nu rumegă; acesta este necurat pentru voi. ~ 8.Din carnea acestora să nu mâncaţi şi de stârvurile lor să nu vă atingeţi, că acestea sunt necurate pentru voi.” (Exodul: 11:7,8)
Biblia interzice de asemenea carnea de porc și în capitolul Duteronom:
„... porcul are unghia despicata si copita desparţită-n două, dar nu rumegă; acesta este necurat pentru voi...” (Deuteronom, 14:7)
O interzicere identică se repetă în Biblie în capitolul lui Isaia, cap. 65, versetele 2-5.

3.Consumul cărnii de porc produce multe boli
            Non-musulmanii și ateii vor fi convinși numai cu argumente bazate pe logică și pe știinţă. Consumul cărnii de porc poate să producă mai mult de șaptezeci de boli diferite. O persoană poate avea diferiţi viermi intestinali, ca: viermișori, paraziţi intestinali, anchilostomi, etc. Una dintre cele mai periculoase este categoria Taenia Solium, care potrivit terminologiei omenești este denumit vierme cistoid. Este găzduit în intestin și este foarte mare. Sămânţa lui, adică ouăle lui sunt introduse în circulaţia sângelui și pot să ajungă aproximativ în toate organele corpului. Dacă pătrund în creier, pot să producă pierderea minţii. Dacă pătrunde în inimă, poate să producă atac de cord, dacă pătrunde în ochi poate să producă orbirea, dacă pătrunde în ficat, poate să producă stricăciune ficatului. Așadar, este posibil să dăuneze aproximativ tuturor organelor corpului. Un alt vierme intestinal periculos este Trichura Tichurasis.
            O concepţie comună greșită în legătură cu carnea de porc este aceea că dacă este bine prăjită, ouăle mor. Într-un program de investigaţii realizat în America, s-a constatat că din douăzeci și patru de persoane afectate de Trichura Tichurasis, 22 au gătit carnea de porc foarte bine. Asta înseamnă că ouăle aflate în carnea de porc nu mor la o temperatură normală de preparare.

4. Carnea de porc conţine grăsimi ca material de bază
Carnea de porc conţine puţin material muscular, în timp ce conţine în exces substanţe grase. Această grăsime este răspândită în vasele de sânge și pot produce hiper-tensiune și afecţiuni cardiace. Nu este o surpriză faptul că mai mult de 50% dintre americani suferă de hipertensiune arterială.

5. Porcul este unul dintre cele mai necurate animale de pe pământ
            Porcul este unul dintre cele mai necurate animale de pe pământ. Trăiește și se hrănește cu gunoi de grajd, excremente și necurăţenii. În satele care nu au toalete moderne, ţăranii își fac nevoile în aer liber. Foarte des excrementele lor sunt mâncate de către porci.
             Unii probabil susţin că în ţările avansate, precum Australia spre exemplu, porcii sunt hrăniţi în condiţii foarte curate și igienice. Chiar și în aceste condiţii de igienă, porcii sunt hrăniţi la un loc în porcării. Nu are importanţă cât de mult încercaţi să-i păstraţi curaţi, pentru că sunt necuraţi prin natura lor. Mănâncă și se delectează atât cu excrementele lor, cât și cu ale celor de lângă ei.

6. Porcul este cel mai nerușinat animal
            Porcul este cel mai nerușinat animal pe pământ. Este singurul animal care își provoacă prietenii să se împreuneze cu perechea lor. În America, cei mai mulţi oameni consumă carne de porc. De multe ori, după petreceri, se dedau la schimb de parteneri spunând  „culcă-te cu soţia mea și eu mă voi culca cu a ta”. Dacă mâncaţi porc vă veţi comporta ca porcii. 

4 comments:

  1. Cretini deliranti! Deja ce ati scris pe aici, iese din sfera religiei, o dati in paranoia. Cel putin, ceea ce ati scris la punctul 6 demonstreaza o acuta lipsa a tuturor "tiglelor de pe casa (neuronii din creier, ca cine stie ce mai interpretati!).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Va propun sa puneti mana pe carte..nu musca si e gratis. Ma puteti contesta cu dovezi, iar nu cu replici aruncate din usa cortului.

      Delete
  2. doar o intrebare!? gaina se aseamana cu porcul!?

    ReplyDelete