Islam House

Wednesday, March 20, 2013

Postesc dar nu-mi fac rugaciunea



Faptele bune nu sunt acceptate pentru cineva care nu se roaga

Al-Bukhari (520) relatat ca Buraydah a spus: Profetul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a spus: ". Cine nu se roaga Asr (a treia rugaciune), faptele bune vor fi anulate "

Ceea ce se intelege prin "faptele bune vor fi anulate", este ca acesta nu va avea nici un beneficiu pentru el. Acest Hadith arata ca Allah subhanu wa ta3ala nu va accepta nici o fapta buna facuta de cineva care nu se roaga, deci el nu va beneficia deloc de faptele sale bune si nici o fapta buna nu va fi luata de catre Allah subhanu wa ta3ala.

Se intelege din acest hadith , ca exista doua tipuri de oameni care nu se roaga: cei care nu se roaga deloc, anulandu-si astfel toate faptele bune, şi cei care nu ofera o anumita rugaciune, intr- o zi anume, care ii anuleaza faptele bune din acea zi . Astfel, anularea tuturor faptelor bune se va intampla cu cei care parasesc toate rugaciunile si faptele bune anulate pentru o anumita zi se va intampla pentru cel care nu face o rugaciune anume.

Sheykul Ibn Uthaymeen a fost intrebat in Fatuwa Al-Siyaam exact despre postul celui care nu se roaga. El a raspuns:

"Postul de la cineva care nu se roaga nu este valabil si nu este acceptat. Deoarece el nu se roaga, este kaafir (necredincios) si apostat, pentru ca, spune Allah (interpretarea sensurilor):

"Insa daca ei se caiesc si implinesc rugaciunea [as-salat] si achita Dania [as zakat ],atunci ei sunt fratii vostri intru religie. "[Al-Tawbah 9:11]

Si Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a spus: "intre oamenii care fac shirk (politeism-paganism) si kufr (necredincios),sa nu va rugati." Relatat de Muslim.

No comments:

Post a Comment