Islam House

Thursday, January 31, 2013

9 obiective de Ramadan


Haideti sa obtinem cat mai multe de la acest Ramadan

Moderatia in mancare si bautura
Odata ce ati ajuns la momentul  iftar-ului , nu mancati atat de mult incat sa nu va mai puteti misca . Chiar si atunci , haideti sa ne amintim ca trebuie sa avem auto-control ,iar aceasta practica este total impotriva spiritului de Ramadan.
Profetul sallallahu aleyhi wa salam ne-a invatat ca  sa umplem o treime din stomac cu mancare, o treime cu apa si o treime cu aer, chiar si in Ramadan.

Caritatea cu un banut pe zi .... sau cinci sau zece
Profetul Muhammad sallalahu aleyhi wa salam ,a fost intotdeauna generos si chiar mai mult in luna Ramadan. Chiar si un banut trebuie dat  cu intentia de a numara mai multe recompense.

Amintiti-va Shura 4
Memorarea Coranul , de multe ori pare a fi foarte dificila mai ales la locul de munca. Cheia succesului este sa se faca pe bucati  mici. Luna Ramadan este formata din 4 saptamani. Sa ne punem drept  obiectiv prin urmare, memorarea a cel putin o shura  in fiecare saptamana. Doar dorind  sa memoram , vom continua sa o facem si dupa Ramadan.

Rugaciunea Tarawich
Dupa iftar, apropiindu-ne  de sfarsitul zilei, apare oboseala. Rugaciunea insa,are desigur virtutile sale.  Rugaciunea in grup are multe recompense iar rugaciunea tarawih  este una dintre binecuvantarile de Ramadan pe care nu trebuie s-o ratam.

Nu in  cele din urma pe calomnia si cuvinte rele
Este dificil sa evaluam lucrurile atunci cand suntem suparati sau deranjati. In timpul Ramadanului, vrem sa imbunatatim starea spiritualitatii noastre si sa luptam  impotriva obiceiurilor noastre proaste.
Sa incercam urmatoarele: luam o cutie goala si de fiecare data cand incercam sa defaimam pe cineva sau sa barfim, sau sa spunem cuvinte rele,sa punem niste bani in ea. La sfarsitul lunii, oricati bani au fost colectati sa-i oferim  pentru  caritate.

Sunna si vizita prietenilor sau a rudelor
Consolidarea relatiilor cu prietenii si membrii familiei sunt parte a vietii noastre si un act care place lui Allah.

Impune-ti si o dieta fata de tehnologie
Nu va controlati e-mail-lul si navigati pe internet in mod constant. Acelasi lucru este valabil pentru televiziune. Ramadanul este luna in care , prin actiunile noastre putem obtine mai multe recompense. Deci, de ce nu ne dedicam la cota maxima evolutiei noastre spirituale?

Citeste Coranul macar 5 minute pe zi
Gaseste un moment anume din  zi, in care te simti relaxat si foloseste-o pentru citirea Coranului. Credinciosul vine in contact cu Creatorul, prin cuvantul revelat, Coranul,in  luna in care a fost descoperit.

Ierta-i pe cei care te-au ranit
Inca te stapaneste furia despre ceva ce au spus  sotul,sotia / tu sau parintii tai? Stapaneste-ti furia si in acest Ramadan ierta pe cei care te-au amarat, te-au ranit sau inca te ranesc. Iertarea este buna pentru suflet, si in special in luna Ramadan, ale carei zile sunt dedicate iertarii Lui Allah, nu ar trebui si noi sa facem la fel?
Ramadan Mubarak!!!

No comments:

Post a Comment