Islam House

Thursday, January 31, 2013

Următorul împărat


Un împărat din Extremul Orient a imbatranit şi ştia că era timpul pentru a alege succesorul său. În loc de a alege unul dintre asistenţii săi sau copii săi, el a decis ceva diferit. A chemat tinerii din Împărăţia sa fie impreuna o zi. El a spus, "Este timpul pentru mine să demisioneze şi să se aleagă urmatorul împărat. Am decis sa aleg pe unul din voi. "

Copiii au fost şocaţi! Dar imparatul a continuat. "Am de gând să dau fiecaruia dintre voi o sămânţă astăzi. O specie speciala. Vreau să plantati samanta, sa o udati şi sa va intoarceti aici dupa un an in aceeasi zi, impreuna cu ceea ce a crescut de la această sămânţă la fiecare. Voi judeca apoi plantele pe care le veti aduce, şi cea pe care o voi  alege va fi a următorului împărat! "

Un baiat pe nume Ling a fost acolo în acea zi şi el, ca şi ceilalţi, a primit o sămânţă. A mers acasă şi i-a spus mamei sale agitat povestea. Ea l-a ajutat sa o planteze intr- o oală cu pamant, şi el a plantat samanta şi a udat-o cu atenţie. În fiecare zi el i-a pus apă şi ramanea cu  ceasurile pentru a vedea dacă aceasta ar fi crescut. După aproximativ trei săptămâni, unii dintre ceilalti tineri au început să vorbească despre semintele lor si plantele care s-au început să crească.

Ling continua verificarea samantei lui, dar nimic nu era crescut. Trei săptămâni, patru săptămâni, cinci săptămâni trecura. Încă nimic. Până acum, alţii vorbeau despre plantele lor, dar Ling nu a avut o plantă, şi se simţea  un eşec. Şase luni încă au trecut si.. nimic în oală lui Ling. El crezu doar că a ucis sămânţa lui.

Oricine altcineva  aveau copaci şi plante înalte, dar el nu avea nimic. Ling nu a spus nimic  prietenilor lui, cu toate acestea. El a ramas doar in  aşteptare pentru ca samanta sa să crească.

Dupa un an, în cele din urmă a mers şi el cu toţi tinerii din regat care au adus plantele lor la împărat pentru inspecţie. Ling-a spus mamei sale că nu avea de gând să ia un vas gol. Dar sincer despre ceea ce sa întâmplat, Ling simţit rău la stomac si ştia mama lui avea dreptate. El a luat potul său gol la palat. Când Ling a ajuns, el a fost uimit de varietatea de plante cultivate de către alţi tineri. Acestea erau frumoase, de toate formele şi mărimile. Ling a pus oala sa goala pe podea şi multe alti dintre tineri au râs de el. Câtorva le-a  fost milă de el şi i- au spus, "Hei, frumoasa încercare."

Când împăratul a ajuns, el a cercetat şi a salutat sala de tineri. Ling doar a încercat să se ascundă în spate. " Ce plante mari, copaci şi flori au crescut", a spus împăratul. "Astăzi, unul dintre voi va fi numit urmatorul împărat !" Dintr-o dată, împăratul l-a reperat pe Ling in partea din spate a camerei, cu oala goala. El a ordonat gărzilor sale să-l aducă în faţă. Ling a fost îngrozit. "Împăratul ştie că sunt un eşec! Poate că el ma va ucide! "

Când Ling ajuns în faţă, împăratul a cerut numele lui. "Numele meu este Ling", a replicat el. Toţi copiii au râs şi si-au batut joc de el. Împăratul i- a rugat pe toţi să se liniştească. Se uită la Ling, şi apoi a anunţat mulţimea: "Iată împărat nou! Numele lui este Ling "Ling nu a putut să creada!. Ling nu putuse creste chiar sămânţa lui. Cum ar putea fi el noul imparat? Atunci împăratul a zis, "Un an în urmă astăzi, am dat la toată lumea de aici o sămânţă. Am spus să luaţi samanta, plantati-o, udati-o, şi aduceţi-o înapoi la mine astăzi. Dar am dat toate semintele fierte care nu ar creşte. Toţi dintre voi, cu excepţia Ling, mi-a adus copaci şi plante şi flori. Atunci când a constatat că samanta nu va creşte, a înlocuit-o cu o alta samanta nu cea care v-am dat-o. Ling a fost singurul cu curajul şi onestitatea de a-mi aduce o oală cu semanta  mea în ea. Prin urmare, el este cel care va fi noul imparat! "

Dacă plantati onestitate, veţi culege încredere Dacă plantati bunatate, veţi culege prieteni Dacă plantati smerenie, veţi culege măreţie Dacă plantati  perseverenta, veţi culege victorie Dacă plantati considerare, veţi culege armonie Dacă plantati munca din greu, veţi culege roadele succesului Dacă plantati iertare, veţi culege reconciliere Dacă plantati deschidere, veţi culege intimitate Dacă plantati răbdare, veţi culege bunătate Dacă plantati credinţă, veţi culege miracole Dar Dacă plantati lipsa de onestitate, veţi culege neîncredere Dacă plantati egoism, veţi culege singurătate Dacă plantati  mândria , veţi culege distrugere Dacă plantati invidie, veţi culege necazuri Dacă plantati lene, veţi culege stagnare Dacă plantati amărăciune, veţi culege izolare Dacă plantati lăcomie , veţi culege pierdere Dacă plantati bârfă, veţi culege duşmani Dacă plantati îngrijorare, veţi culege riduri Dacă plantati păcatul, veţi culege vina

Deci, fii atent ce plantezi acum,caci  va determina ceea ce vei culege mâine, seminţele de  acum,iti  vor face viaţa mai rea sau mai bine; viaţa ta sau a celor care vor veni după. Da, într-o zi, va veti bucura de fructe, sau vei plăti pentru alegerile pe care le –ati plantat astăzi.

No comments:

Post a Comment