Islam House

Thursday, January 31, 2013

O scurtă poveste PENTRU FIECARE


Un bărbat s-a oprit la un magazin de flori pentru a comanda câteva floricare trebuiau trimise la mama sa care trăia la două sute de kilometri distanţă. Cum a ieşit din maşină, el a observat o tânără fată aşezata pe trotuar plângând. El a întrebat-o ce s-a intamplat si ea a răspuns, "am vrut să cumpăr un trandafir rosu pentru mama mea, dar am numai saptezeci şi cinci cenţi,. Şi un trandafir costă două Rands." Omul a zâmbit şi a spus,"Haide cu mine voi cumpăra un trandafir pentru tine.."

El i-a cumparat fetiţei un trandafir si a ordonat flori mamei sale . Aşa cum acestia plecau s-a oferit fetei sa o duca acasa. Ea a spus, "Da, vă rog, puteţi sa ma duceti la mama mea." Ea îl direcţiona către un cimitir, unde ea introduse trandafirul pe un mormânt proaspăt săpat, de pentru mama ei, care murise de curând.

Omul s-a întors la magazin de flori, a anulat comanda de livrare, luă un buchet şi a conduse 200 km catre casa mamei sale.

Morală: Nu trimiteţi iubire artificială părinţilor tăi cu inlocuirea numai acuvintelor sau cadouri. Împreună cu aceasta, ofera-le respect şi politeţe pe care ei si-o doresc. Acest lucru este dragostea adevărată. Ei sunt comoara ta cea mai preţioasă. Ai grijă de ei. Odată ce acestia părăsesc această lume, atunci nu se mai poate face nimic ci doar regreta neputiinta de a-ti dori sa fii bun cu ei.

No comments:

Post a Comment