Islam House

Thursday, January 31, 2013

Povestea Tamplarului


Un tâmplar cu  înaltă calificare care  îmbătrânise , era gata să se pensioneze. El a spus angajatorului său planurile sale de a părăsi birourile afacerilor în construcții și de a trăi o viață mai pe îndelete cu familia sa. El va pierde salariul, dar avea nevoie să se pensioneze.

Angajatorului i-a părut  rău să vadă că-i pleacă un muncitor bun și l-a întrebat dacă el ar putea construi doar o singură casă , făcându-i o favoare personală.Dulgherul a  fost de acord cu această propunere, dar a adăugat că acest lucru va fi ultimul său proiect. Fiind în minte cu gândul pensionării , dulgherul nu a  acordat prea multă  atenție la construirea acestei case. Inima lui nu a fost cu munca lui. A recurs așadar  la  manoperă ieftină  și a utilizat materiale inferioare. Acesta a fost un mod nefericit de a-și  încheia cariera.

Atunci când treaba a fost făcută, dulgherul  l-a chemat pe  angajatorul său și i-a arătat casa.Angajatorul i-a predat niște hârtii și cheia de la ușă tâmplarului și i-a spus
 "Aceasta este casa ta, darul meu pentru tine."
Tâmplarul era într-un șoc! Ce rușine! Dacă ar fi cunoscut  faptul că el iși construia propria casă , el ar fi făcut-o mai bine decât orice altă casă pe care el a construit-o  vreodata!

Situația noastră poate fi comparată cu situația acestui  tâmplar.
Allah Ta3la ne-a trimis  în această lume pentru a construi casele noastre în paradis prin respectarea poruncilor Lui. Acum, trebuie să decidem cât de bine ne dorim să construim casa, unde vom trăi pentru totdeauna.

No comments:

Post a Comment