Islam House

Thursday, January 31, 2013

Pregătiri pentru Ramadan


Assalam aleykom wa rahmatullah wa barakatuh ,

Pentru un credincios , luna Ramadan este asociata cu bucuria, recompensa si simtamantul milei Lui Allah subhanu wa ta3ala ;este luna cea mai asteptata din an .
Cu toate acestea, este necesara pregatirea pentru a fi noi insine gata de a dobandi  taqoua (teama sau devotamentul fata de Allah), care, de fapt, este componenta care ne va duce la `Hira "(in viata urmatoare).

In timpul Ramadanului, Profetul a  ramas treaz noaptea, inchinandu-se lui Allah. Poate fiecare dintre noi am experimentat multe Ramadanuri, dar fiecare Ramadan trebuie sa fie tratat ca o oportunitate unica de viata, caci nimeni nu stie daca el va trai pana la urmatoarul Ramadan.

Creste recompense si iertarea .
Care sunt recompense în luna Ramadan? Recompensa pentru fiecare actiune fard este de 70 de ori mai mare si  fiecare Nafl (optional) facut castiga rasplata unui fard (obligatoriu ).

Relatat de Bukhari:
"Cand se apropie de Ramadan, portile Paradisului sunt deschise si  usile iadului sunt inchise si Sheytanii sunt inchisi "

Postul
"Mirosul  gurii  omului care posteste este mai dulce pentru  Allah decat mirosul moscului." (Bukhari)

Iftar
"Nici o rugaciune care se face de catre cineva care posteste in clipa cand rupe postul, nu ii este respinsa." (Ibn Matzach)

Noptile de Ramadan
"Cine sta in rugaciune si prosternare in timpul noptilor de Ramadan , cu credinta si speranta sincera de a obtine recompensa, toate pacatele lui din trecut,sunt iertate. (Bukhari, Mouslim)

Lailat-ul Qadr (Noaptea Puterii)
"Cauta  noaptea puterii (Lailat-ul Qadr), printre noptile cu numar impar ,in ultimele 10 de zile de Ramadan." (Miskat)

Din cele de mai sus este evident ca in timpul lunii Ramadan, Allah ne usureaza pentru a primi binecuvantarile Lui, mila si iertarea. Nu exista nici un moment mai bun pentru a face acest lucru ,decat  aceasta luna binecuvantata. Tot ce se cere din partea noastra , este de a crea in inimile noastre dorinta, ambitia, devotamentul, zelul care sa coordoneze eforturile noastre in a  primi binecuvantarea lui Allah.
Trebuie sa ne asiguram ca nu se recurge la orice act de neascultare. Evitarea unor astfel de acte este ea insasi o forma de inchinare.
Deci, timpul este un lux in luna Ramadanului. Este posibil pentru cineva care vrea sa se straduiasca in Ramadan , sa isi petreaca timpul facand lucruri neimportante, care  nu au legatura cu adorarea?

Sa facem acest Ramadan profitabil, si sa aducem schimbari in vietile noastre , inshAllah.

No comments:

Post a Comment